UNIVERSAL INTERNATIONAL STUDIOS, ΠΑΡΑΓΩΓΌΣ CARDO BUENDIA ESTUDIOS STRIKE DEAL ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΤΆΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΉΣ ΓΛΏΣΣΑΣ (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΌΣ)

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η εταιρεία, των οποίων οι πρόσφατες πιστώσεις περιλαμβάνουν τα επιτυχημένα δράματα “Cardo” και “Veneno”, θα Συν-αναπτύξουν και θα Συν-παράγουν σειρές ισπανικής γλώσσας με τα Universal International Studios, ένα τμήμα της Universal Studio Group. Δημιουργήθηκε το 2020, η Buendía Estudios είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της Atresmedia και της Movistar Plus της Telefónica και ενσωματώνει τον εσωτερικό παίκτη που ήταν γνωστός ως Atresmedia Studios.

Η εταιρία, η οποία διευθύνεται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Ignacio Corrales, δήλωσε στο Variety νωρίτερα αυτό το έτος ότι, εκτός από την παραγωγή για την Ισπανία και τη Λατινική Αμερική, προσπαθεί να αναπτύξει έργα από την περιοχή που αντιμετωπίζουν παγκοσμίως, στο πνεύμα των διεθνών θριάμβων ισπανικής γλώσσας όπως το “Money Heist” και το “Velvet.”Μια πλάκα περίπου 40 έργων σε διάφορα είδη και μορφές βρίσκεται επί του παρόντος στα έργα.

Το Σύμφωνο Universal International Studios θα δει τα δύο στούντιο να συνεργάζονται σε μια πλάκα αρχικού προγραμματισμού και επίσης να στοχεύουν στην προσαρμογή των μορφών NBCUniversal για την ισπανική αγορά.

“Αυτή η συμφωνία με τα Universal International Studios αποτελεί θεμελιώδες βήμα στη στρατηγική της Buendía Estudios για τη δημιουργία και την παραγωγή περιεχομένου υψηλής ισπανικής γλώσσας για παγκόσμιο κοινό”, δήλωσε ο Corrales. “Μια συνεργασία που ενώνει δύο συμπληρωματικές ομάδες που έχουν κοινό το πάθος και τη δέσμευση να λένε καλές ιστορίες.”

Το πρώτο έργο θα είναι μια προσαρμογή ισπανικής γλώσσας του Διεθνούς βραβευμένου με Emmy format “Safe Harbour”, το οποίο παρήχθη αρχικά από την εταιρεία παραγωγής της Universal International Studios Matchbox Pictures για τον αυστραλιανό ραδιοτηλεοπτικό φορέα SBS.

Το ψυχολογικό θρίλερ ακολουθεί μια ομάδα φίλων που πλέουν σε ένα ταξίδι με γιοτ και αργότερα έρχονται στη βοήθεια ενός χαλασμένου σκάφους με αιτούντες άσυλο στο πλοίο. Η παράσταση που προκαλεί σκέψη διερευνά θέματα φιλίας, εμπιστοσύνης, Δικαιοσύνης και του παγκόσμιου αγώνα που βιώνουν οι πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο.

Η Sonia Martínez, συντακτική διευθύντρια της Buendía Estudios, πρόσθεσε: “σε έναν ολοένα και πιο παγκοσμιοποιημένο κόσμο στον οποίο τα πραγματικά γεγονότα διασχίζουν τα σύνορα, έχουμε την ευκαιρία να μεταφράσουμε αυτή την πραγματικότητα σε μυθοπλασία που, χωρίς να χάσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον της, φτάνει στον θεατή με μια μοναδική και διαφορική τοπική γεύση. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με αυτό το πρώτο έργο και την ευκαιρία να φέρουμε το “Safe Harbour” σε νέο ισπανόφωνο κοινό.”

Ο πρόεδρος της Universal International Studios Beatrice Springborn, του οποίου ο ρόλος έγινε αυτή την εβδομάδα μόνιμος, δήλωσε: “Ως στούντιο, είμαστε υπερήφανοι που λέμε ανθρώπινες και τολμηρές ιστορίες, οι οποίες αντικατοπτρίζουν τον κόσμο στον οποίο ζούμε και γιορτάζουμε την τοπική ευαισθησία και απόχρωση. Η συνεργασία με τους καλύτερους στην κατηγορία αφηγητές και ταλέντα στο Buendía Estudios θα μας επιτρέψει να εκπληρώσουμε τη δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε περισσότερο τοπικό γλωσσικό προγραμματισμό που υπόσχεται να αιχμαλωτίσει και να διασκεδάσει το κοινό σε όλο τον κόσμο.”

Ο Enrique Guillén, εκτελεστικός αντιπρόεδρος εμπορικής στρατηγικής και διεθνούς ανάπτυξης για τις μορφές NBCUniversal, πρόσθεσε: “Η Buendía Estudios είναι κορυφαίος προμηθευτής περιεχομένου ισπανικής γλώσσας υψηλής ποιότητας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπαίνουμε σε αυτή τη συνεργασία και αρχίζουμε να εργαζόμαστε μαζί σε ένα έργο με την αμεσότητα και τη σημασία του Safe Harbour, αντιμετωπίζοντας μερικά βαθιά ανθρώπινα θέματα που μας συνδέουν όλους μαζί.”

Αυτή η συμφωνία βασίζεται στην πλάκα Universal International Studios με πρωτότυπες προσαρμογές Προγραμματισμού και μορφής τοπικής γλώσσας, η οποία περιλαμβάνει το “Supertitlán”, μια προσαρμογή ισπανικής γλώσσας της κωμωδίας NBC workplace “Superstore.”Η σειρά είναι μια συμπαραγωγή με την αδελφή studio Universal Television, ένα τμήμα της Universal Studio Group και της ντοπαμίνης στο Μεξικό.

Αφήστε μια απάντηση